Smażone, panierowane krążki warzywne tj. ziemniak, pieczarki, brokuł, cebula, cukinia, papryka
Smażone pierożki nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca podawane z sosem z tamaryndowca oraz sosem miętowym.
Indyjsko-chińskie danie z kalafiora w delikatnie pikantnym sosie.
Smażone kotlety ziemniaczane z miętą i kolendrą podawane z sosem z tamaryndowca
Pikantna, klarowna zupa rozgrzewająca na wywarze warzywnym serwowana z porcją sypkiego ryżu basmati.
Gulasz warzywny gotowany na bazie soczewicy, tamaryndowca i charakterystycznych przypraw dających specyficzny dla tego dania zapach i smak.
Popularna zupa indo-chińska na bazie drobno posiekanych warzyw/tofu/grzybów i chińskich sosów.
Zupa na bazie wywaru warzywnego, pomidorów, cebuli, grzybów i mleka kokosowego z nutą chilli, trawy cytrynowej, galangalu, kaffiru, czosnku i świeżej kolendry.
Kremowa mieszanka grochu, złotej fasoli, pomarańczowej soczewicy z kurkumą i świeżym imbirem zarobiona skwierczącymi na maśle klarowanym ziarnami czarnej gorczycy, kuminu rzymskiego, zasuszonym chilli, nasonami kozieradki, cynamonem i liśćmi curry.
Warzywne curry na bazie pomidorów, marchewki, kalafiora, ziemniaków, groszku i zielonej papryki z nutą mieszanki przypraw garam masala serwowany z przypieczoną maślaną bułeczką.
Kremowe curry z czarnej soczewicy i czerwonej fasoli, gotowane powoli i długo z przyprawami, duzą ilością masła okraszonej ze śmietaną.
Kremowy sos pomidorowy z warzywnymi kulkami usmażonymi w głębokim oleju serwowany z porcją ryżu.
Klasyczne curry ze świeżego szpinaku, cebuli, przypraw, sera paneer i ziół okraszone śmietaną.
Sypki ryż gotowany na wywarze warzywnym z posiekaną marchewką, zieloną fasolą, groszkiem i aromatycznymi przyprawami.
Warstwy warzyw i ryżu gotowanego z aromatycznymi przyprawami i ziołami, przetykany wstążkami szafranu.
Pszenny chiński makaron smażony z przyprawami – do wyboru tofu/jajko/plain veg.
Ryżowy makaron z warzywami – do wyboru z tofu/jajkiem/tylko warzywami.
Kremowy sos zrobiony z jogurtu, mięty i świeżego ogórka z nutą garam masalii i imbiru.
Mix zielonej papryki, pomidorków koktailowych, czerwonej cebuli, zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami, serem feta, okraszonymi rukolą, miętą, oregano, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Indyjskie pikle z krążkami świeżo krojonej czerwonej cebuli