Kołko pod logo
Nasze menu
Sprawdź ceny
Przystawki
MIX VEG PAKORA

Smażone, panierowane krążki warzywne tj. ziemniak, pieczarki, brokuł, cebula, cukinia, papryka

Cena: 15 zł | 315 kcal
SAMOSA

Smażone pierożki nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca podawane z sosem z tamaryndowca oraz sosem miętowym.

Cena: 15 zł | 500 kcal
GOBI MANCHURIAN

Indyjsko-chińskie danie z kalafiora w delikatnie pikantnym sosie.

Cena: 15 | 260 kcal
ALOO TIKKA

Smażone kotlety ziemniaczane z miętą i kolendrą podawane z sosem z tamaryndowca

Cena: 15 zł | 250 kcal
Zupy
RASAM

Pikantna, klarowna zupa rozgrzewająca na wywarze warzywnym serwowana z porcją sypkiego ryżu basmati.

Cena: 15 zł | 190 kcal
SAMBHAR

Gulasz warzywny gotowany na bazie soczewicy, tamaryndowca i charakterystycznych przypraw dających specyficzny dla tego dania zapach i smak.

Cena: 22 zł | 270 kcal
MANCHOW

Popularna zupa indo-chińska na bazie drobno posiekanych warzyw/tofu/grzybów i chińskich sosów.

Cena: 16 zł | 215 kcal
TOM YAM

Zupa na bazie wywaru warzywnego, pomidorów, cebuli, grzybów i mleka kokosowego z nutą chilli, trawy cytrynowej, galangalu, kaffiru, czosnku i świeżej kolendry.

Cena: 18 zł | 160 kcal
Dania główne
DAAL TADKA

Kremowa mieszanka grochu, złotej fasoli, pomarańczowej soczewicy z kurkumą i świeżym imbirem zarobiona skwierczącymi na maśle klarowanym ziarnami czarnej gorczycy, kuminu rzymskiego, zasuszonym chilli, nasonami kozieradki, cynamonem i liśćmi curry.

Cena: 22 zł | 390 kcal
PAV BHAJI MASALA

Warzywne curry na bazie pomidorów, marchewki, kalafiora, ziemniaków, groszku i zielonej papryki z nutą mieszanki przypraw garam masala serwowany z przypieczoną maślaną bułeczką.

Cena: 25 zł | 400 kcal
DAAL MAKHANI

Kremowe curry z czarnej soczewicy i czerwonej fasoli, gotowane powoli i długo z przyprawami, duzą ilością masła okraszonej ze śmietaną.

Cena: 25 zł | 510 kcal
VEG KOFTA CURRY/ OPCJA Z SEREM PANEER

Kremowy sos pomidorowy  z warzywnymi kulkami usmażonymi w głębokim oleju serwowany z porcją ryżu.

Cena: 25 | 380 kcal
PALAK PANEER

Klasyczne curry ze świeżego szpinaku, cebuli, przypraw, sera paneer i ziół okraszone śmietaną.

Cena: 25 zł | 450 kcal
Dania z ryżu
PULAO

Sypki ryż gotowany na wywarze warzywnym z posiekaną marchewką, zieloną fasolą, groszkiem i aromatycznymi przyprawami.

Cena: 25 zł | 350 kcal
VEG BRIYANI

Warstwy warzyw i ryżu gotowanego z aromatycznymi przyprawami i ziołami, przetykany wstążkami szafranu.

Cena: 28 zł | 300 kcal
Dania azjatyckie
HAKKA NOODLES

Pszenny chiński makaron smażony z przyprawami – do wyboru tofu/jajko/plain veg.

Cena: 22 zł | 400 kcal
PAD SEE EW

Ryżowy makaron z warzywami – do wyboru z tofu/jajkiem/tylko warzywami.

Cena: 22 zł | 430 kcal
Dodatki
RAITA

Kremowy sos zrobiony z jogurtu, mięty i świeżego ogórka z nutą garam masalii i imbiru.

Cena: 8 zł | 25 kcal
SAŁATKA GRECKA Z RUKOLĄ

Mix zielonej papryki, pomidorków koktailowych, czerwonej cebuli, zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami, serem feta, okraszonymi rukolą, miętą, oregano, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Cena: 23 zł | 200 kcal
Indyjskie pikle

Indyjskie pikle z krążkami świeżo krojonej czerwonej cebuli

Cena: 10 zł | 90 kcal
RYŻ GOTOWANY
Cena: 6 zł | 130 kcal
Chleby
CHAPATTI
Cena: 7 zł | 70 kcal
NAAN
Cena: 7 zł | 250 kcal
Desery
HAŁWA MARCHEWKOWA
Cena: 15 zł | 470 kcal
RASMALAI
Cena: 10 zł | 330 kcal
LODY MANGO Z SZAFRANEM I PISTACJAMI
Cena: 15 zł | 170 kcal
SAŁATKA OWOCOWA – Mieszanka sezonowa
Cena: 15 zł | 50 kcal
Napoje butelkowane
DOBRY MATERIAŁ
Cena: 10 zł | 50 kcal
YERBA MATE
Cena: 10 zł | 30 kcal
FRITZ COLA
Cena: 10 zł | 45 kcal
WODA GAZOWANA/NIEGAZOWANA
Cena: 5 zł | 0 kcal
Napoje indyjskie zimne
MANGO LASSI
Cena: 9 zł | 80 kcal
SŁONE LASSI
Cena: 9 zł | 60 kcal
Napoje gorące
KAWA CZARNA
Cena: 10 zł | 2 kcal
KAWA BIAŁA
Cena: 10 zł | 34 kcal
CAPPUCINO
Cena: 10 zł | 82 kcal
LATTE
Cena: 10 zł | 95 kcal
HERBATA
Cena: 10 zł | 3 kcal
MASALA CHAI
Cena: 10 zł | 100 kcal
W górę